• Kleine Komedie Amsterdam

  De Kleine Komedie is gehuisvest in de panden Amstel 56-58 en Halvemaansteeg 7 te Amsterdam. De opgave voor gebouwNbeheer was het voorbereiden en begeleiden van het schilderwerk.

  Expertise

  Inspecteren

  Gebruik

  Recreëren

  Opdrachtgever

  Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam

  Plaats

  Amsterdam

  Start - oplevering

  2016 - 2016

  Over het project Kleine Komedie

  Na inspectie van de gevels en overleg met de gebruiker bleek dat het dak van het voorhuis onvoldoende wind- en waterdicht was en onze aandacht werd gevestigd op scheurvorming is het plafond van de theaterzaal.

  Bij de inspectie van het schilderwerk werd een aanzienlijke hoeveelheid verborgen houtrot bij een specifieke gevel ontdekt. Hiervoor is in overleg met de opdrachtgever een aangepaste detaillering uitgewerkt om toekomstige houtrot te voorkomen. 

  Naast het geplande schilderwerk is het dak winddicht gemaakt en zijn de nodige aansluitdetails waterdicht afgewerkt. De volkernbeplating van de toneeltoren is na een grondige reiniging en waxbehandeling weer als nieuw. 

  Van het gestucte plafond in de theaterzaal bleek de ophanging van het steengaas door aanpassingen ten behoeve van installaties niet meer optimaal te zijn. Hiervoor is een deskundige partij aangetrokken om dit te herstellen. 

  Al met al kan na deze onderhoudswerkzaamheden De Kleine Komedie weer een periode verder in een gezond pand.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  In dit project werkte gebouwNbeheer
  samen met deze partners:

  Installateur

  Van Grieken

  Schilderwerk

  Care & Repair

  Deze vakmensen vertellen je graag meer: