Goede Doelen Loterijen | gebouwNbeheer
 • Goede Doelen Loterijen

  Een ‘verwaarloosd’ pand aan de Beethovenstraat in Amsterdam is getransformeerd tot de nieuwe huisvesting voor de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen. Het is het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland. GebouwNbeheer heeft het AS-Built (LOD500) model voor het beheer en onderhoud voor het nieuwe kantoor gemaakt.

  Expertise

  Digitaliseren

  Gebruik

  Werken

  Opdrachtgever

  J.P. Van Eesteren

  Plaats

  Amsterdam

  BVO

  15.290 m2

  Start - Oplevering

  2016 -2018

  Over het project Goede Doelen Loterijen

  Het project past helemaal bij de wens van VDNDP om ‘slimmere’ gebouwen te maken door ze duurzaam en circulair te (ver)bouwen. Het pand verbruikt tachtig procent minder energie dan bij de meeste nieuw gebouwde kantoorpanden en heeft het (hoogst haalbare) duurzaamheidslabel BREEAM Outstanding gekregen.   

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  In de top 25 groenste gebouwen van Amsterdam

  In de Groene Architectuurgids van Amsterdam staan de 25 groenste gebouwen van Amsterdam beschreven. De duurzame transformatie van het bedrijfspand uit 1978 op de hoek van de Prinses Irenestraat en de Beethovenstraat heeft geleid tot een mooie 7e plek voor het pand van de Goede Doelen Loterijen.

  Ingrepen die leidden tot het BREEAM Outstanding certificaat

  Het leegstaande gebouw werd eerst ontdaan van alle niet-essentiële elementen en vervolgens geïntegreerd in een groter gebouw. Materialen uit de gesloopte delen werden hergebruikt, met name in het beton dat werd gebruikt voor de nieuwe terrassen in het atrium. Er werden ook andere duurzaamheidsmaatregelen genomen om het gebouw energieneutraal te maken, waaronder het gebruik van warmte-koudeopslag, de installatie van bijna duizend zonnepanelen en het hergebruik van regenwater voor sanitair, de daktuin en de sprinklerinstallatie. Bovendien zijn de ramen van het pand uitgerust met energieopwekkende functies en sensoren die automatisch zonwering of airconditioning activeren. De opvallende overkapping wordt gedragen door kolommen die lijken op bomen en bevat PVC cellen die het gebouw van energie voorzien. Hierdoor wordt het gebouw op een visueel aantrekkelijke manier duurzaam en energie-efficiënt gemaakt.

  In dit project werkte gebouwNbeheer
  samen met deze partners:

  Aannemer

  J.P. Van Eesteren

  Architect

  Benthem Crouwel

  Duurzaamheid

  BenR Adviseurs voor duurzaamheid BV

  Installaties

  Halmos bv adviseurs

  Installaties

  HOMIJ Technische Installaties bv

  Adviseur

  DGMR2

  Deze vakmensen vertellen je graag meer: