• Bellevue Theater Amsterdam

  In samenwerking met Duyts constructies en ingenieursbureau Linssen heeft gebouwNbeheer een analyse gemaakt van de constructieve en bouwkundige staat van het gebouw en onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot verduurzamen.

  Expertise

  Inspecteren | Verduurzamen

  Gebruik

  Recreëren

  Opdrachtgever

  Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam

  Plaats

  Amsterdam

  Start - oplevering

  2013 - 2016

  Over het project Bellevue Theater

  De uitgevoerde analyse heeft geleid tot een rapportage waarbij het noodzakelijke onderhoud en de verbeteringen aan casco en installatie in een matrix zijn samengebracht. Deze matrix dient als grondslag voor de besluitvorming over de volgorde van aanpak.

  Als eerste zijn in het kader van onderhoud de stalen gevelkozijnen vervangen door kozijnen met geïsoleerde profielen en isolatieglas. Het beeld van de kozijnen is daarbij zo veel mogelijk ongewijzigd gebleven.

  Aansluitend heeft gebouwNbeheer met Daal Warries architecten een onderzoek gedaan naar de ruimtelijke mogelijkheden binnen het pand. Dit heft geleidt tot een aantal potentiële optimalisaties waarvan het kleedkamergebied als eerste is aangepakt.

  Door het samenvoegen van ruimten en het verplaatsen van functies is ruimte gemaakt voor een educatieruimte en een royale artiestenfoyer met moderne voorzieningen. De kleedkamers zijn aangepast naar moderne standaarden. HX-installaties heeft de installaties ontworpen en uitgewerkt. De Toekomstbouw heeft de bouwkundige uitvoering gedaan in samenwerking met HX installaties.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  In dit project werkte gebouwNbeheer
  samen met deze partners:

  Adviseur constructies

  Duyts Bouwconstructies

  Adviseur Installaties

  Ingenieursbureau Linssen

  Architecten

  Daal Warries

  Deze vakmensen vertellen je graag meer: